Wereldkinderen | Projecthulp China | Rehoboth school - Urk

“De kinderen van de Rehoboth basisschool op Urk,
helpen gehandicapte Wereldkinderen.”
.
 

 

 
Print deze Pagina
 
China  

Wereldkinderen uit Urk helpen
Wereldkinderen uit China

   

Klik hier voor een vergroting.

Klik hier voor een vergroting.

Klik hier voor een vergroting.

Klik hier voor een vergroting.   Klik hier voor een vergroting.

Sponsoren:

 

 

 

Basisschool Rehoboth op Urk, ondersteunt het kindertehuis in China.

Actie voor kinderen in China.
Wereldkinderen Projecthulp China ondersteunt veelal kansarme gehandicapte weeskinderen en brengt deze onder bij pleegouders in het land zelf.

De Kinderen van de Rehobothschool in Urk helpt daarbij,

tekst TV-uitzending 14-06-2010 (omroep Flevoland):
Kinderen van de basisschool Rehoboth hebben bijna 15.000 euro opgehaald met een speciaal voor Urk ontworpen Urker kinderpostzegel. Hanna Hakvoort was de beste verkoper. Zij haalde 2.500 euro op.

Het geld gaat naar Wereldkinderen Projecthulp China. Deze organisatie helpt weeskinderen in dat land. Het bedrijfsleven in Urk en de gemeente hebben ook behoorlijke hoeveelheden postzegels ingeslagen.

Wereldkinderen Projecthulp China denkt dat de verkoop zo goed ging omdat de Urker vuurtoren op de zegel staat. Klik hier voor de TV-uitzending van de feestelijke afsluiting van deze bijzondere actie. Klik hier voor de radiouitzending van de feestelijke afsluiting van deze bijzondere actie.

  

Radiouitzending 14-06-2010

Klik hier voor een geluidsfragment van de radiouitzending van omroep Flevoland.

Verslag feestelijke afsluiting van deze bijzondere actie:

Op 24 juni rijd ik in de vroege ochtend naar Urk. Vandaag vind de feestelijke afsluiting van een voor ons bijzondere actie plaats. ONE WORLD ONE DREAM

Wat vooraf ging:
Enkele maanden geleden was ik voor het eerst “op” Urk. Op uitnodiging van Tjeerd Leistra ging ik op bezoek bij de Rehobothschool te Urk. Dhr. Logtmeijer heette me welkom en al snel zat ik om tafel met het MT. Ik werd direct geraakt door het enthousiasme en de gedrevenheid waarmee ik geconfronteerd werd.

We bespraken wat Wereldkinderen Projecthulp China voor de Rehobothschool kon betekenen en daarbij kwamen onze activiteiten voorbij. Een van onze acties sprong er voor het MT uit en dat was de Wereldkinderen postzegels. Waarom geen postzegel voor Urk ontwerpen? Het idee was geboren. Even later waren de ontwerpen gerealiseerd en met wat kleine aanpassingen goedgekeurd.

Enkele weken later zaten we met verbazing en een traan van ontroering te kijken hoe de bestellingen onze mailbox binnen stroomden. Op de piek momenten waren dat er soms 3 per minuut en dat uren achtereen. Wat gebeurt hier? We hadden gehoopt op enkele honderden postzegels. Het werden er uiteindelijk 14.400. Een verbazingwekkend aantal, wat hebben de kinderen van de Rehobothschool hun best gedaan!

We moesten alle zeilen bij zetten om de bestellingen op tijd klaar te krijgen, met hulp van familie, vrienden en kennissen is veel werk verzet. En op maandag 14 juni was alles klaar.

Zoveel postzegels daar hoort een feest bij. Met medewerking van Jan de Bakker, Car Service en Galerie en Atelier Geert Weerstand konden we de kinderen op gebak trakteren. En boekhandel Leo Koster tracteerde de kinderen op een mooie boekenlegger. Om 10:30 uur kwam de burgemeester dhr. Kroon om de eerste postzegels in ontvangst te nemen. Ook dhr. Logtmeijer mocht de Urker postzegels en de pakketten voor de kinderen in ontvangst nemen. Voor de topverkopers Danielle Verbaan, Gert-Jan van der Gugte, Arie Kofferman en Cornelis Post was er een mooie boekenbon en voor de Supertopper Hanna Hakvoort (2.500 postzegels) was er een mooie Nintendo DS Lite. En uiteraard werd de initiator van dit gebeuren Tjeerd Leistra in het zonnetje gezet. Als Tjeerd geen contact had opgenomen met Wereldkinderen Projecthulp China, dan was dit nooit van de grond gekomen. Tjeerd mocht dan ook een mooie bedanklijst in ontvangst nemen, die een mooie plek in de school zal krijgen.

Er is veel werk verzet door menig kind en volwassene, voor kinderen aan de andere kant van de wereld, die we niet kennen. Hierdoor kunnen deze weeskinderen opgroeien in een liefdevolle omgeving met een vader en moeder. Dat betekent een wereld van verschil voor deze veelal kansarme gehandicapte weeskinderen. Zoals in onderstaande Aziatische Parabel.

ONE WORLD ONE DREAM

Nieuwsbrief Rehoboth nr. 128 - 20 mei 2010:
Met deelname aan dit project ondersteunt de Rehoboth basisschool in Urk deze Wereldkinderen. Via meester Leistra zijn we in contact gekomen met deze instelling. In het begin van het najaar willen we een grote actie voor deze stichting organiseren.
We starten deze week (red. 21 mei) met de verkoop van Wereldkinderen Urker Postzegels, die speciaal voor ons zijn gemaakt. De postzegels zijn gewoon te gebruiken en de toeslag gaat naar "Wereldkinderen Projecthulp China".

Met de aankoop van deze URKER postzegels ondersteunt u dus de veelal kansarme gehandicapte weeskinderen. U doet toch ook mee?

     

Uitleg Postzegels:
Meer informatie hierover vindt u hieronder:
Postzegel 1: Wereldkinderen "Jaar van de Tijger" postzegel
Postzegel 2: Wereldkinderen "Botter en Vuurtoren" Urkerkinderzegel
Postzegel 3: Wereldkinderen "Avondzon Urk" Urkerkinderzegel

Nabestellen?
Klik hier om een bestelling te plaatsen.

NABESTELLING: Speciaal voor Urk heeft Wereldkinderen Projecthulp China "Jaar van de Tijger" postzegels en "Urkerkinderzegels" uitgebracht. Hierboven vind u een voorbeeld van de postzegelvellen en verdere details. Er zijn nog (enkele) exemplaren te bestellen, klik hier om een bestelling te plaatsen.

Voorbeeld Postzegel-vellen:

Urkerkinderzegel UK-2: Botter en Vuurtoren

klik hier voor een vergroting

per vel van 10 stuks € 9,95

Urkerkinderzegel UK-3: Avondzon in Urk

klik hier voor een vergroting

per vel van 10 stuks € 9,95

Hieronder een eerste reactie van de school / wat vooraf ging:

Goedemorgen,

Als MT zijn wij blij verrast met het mooie ontwerp van onze ‘ eigen’ postzegel.
Nu moeten wij het nog binnen ons team bespreken en met een voorstel komen.
Ik hoop zo gauw mogelijk weer contact met jullie te zoeken.

Inmiddels is de werkgroep China opgericht en is de eerste datum waarop wij bij elkaar komen vastgesteld.

Hartelijke groet,

Tjeerd Leistra

In het MT-overleg is inmiddels besloten om de actie te starten op 21 mei en te eindigen op 1 juni. De Urker kinderzegels zullen ruim voor de laatste schooldag voor de zomervakantie (24 juni) bij de bestellers afgeleverd worden. Verderop op deze site treft u een volledig overzicht met data.

Het is dit enthousiasme wat het Verschil maakt, dit sluit dan ook mooi aan bij onze doelstelling, verwoord in onderstaande Parabel.

Klik hier voor een vergroting.

Plan van aanpak:

21 mei
Het starten van de "Urkerkinderzegels" actie met het overhandigen van het eerste exemplaar.
21 mei t/m
31 mei
De kinderen van de Rehobothschool gaan met deze "Urkerkinderzegels" langs de deur in de buurt, bij familie, vrienden of bekenden.
1 juni
Tjeerd Leistra verzamelt de inschrijfformulieren en voert deze in op de website.
1 juni t/m
13 juni
Wereldkinderen Projecthulp China voert de eenmalige incasso's uit en maakt de pakketten.
14 juni
Overhandigen pakketten door burgemeester en WK Projecthulp China aan de directeur van de Rehobothschool.
14 juni t/m
19 juni
De leerlingen van de Rehoboth bassisschool van Urk overhandigen de pakketten aan de bestellers in de buurt, bij familie, vrienden of bekenden.

 

Interesse voor de leskisten van Wereldkinderen Projecthulp China? Meer informatie vind u hier.

Deze scholen gingen de Rehoboth basisschool met acties voor:
Alphons Laudy school - Amsterdam
♦ Basisschool Zonnegaard - Nijmegen
Basisschool Anne Frank - Apeldoorn
Basisschool Remigius - Duiven
♦ Basisschool de Schakel - Westervoort
♦ Basisschool St. Willibrord - Hulst
♦ Basisschool JF Kennedy - Volendam
♦ Basisschool Klein Heijendaal - Nijmegen

 

 
         
             

Sponsoring op andere wijze?

Voor het Wereldkind en de projecten is sponsoring onmisbaar om er een succes van te maken. Voor een bedrag van ongeveer € 0,35 per dag zijn u of uw bedrijf al Vriend van het Wereldkind.

De sponsoring kan ook in natura, zoals bloemen, levering van kramen, tekenmateriaal, digitale camera’s, verfkwasten, spelletjes, krijt, gratis diensten als fotografie, vlaggen van de adoptielanden, muziekinstrumenten, decoratie materiaal voor aankleding tenten en nog veel meer. Of wellicht heeft u zelf nog wel een veel beter idee.

Voor meer informatie (sponsorfolder aanvragen) kunt u contact opnemen met ons
Projecthulp China

Maakt u met ons het VERSCHIL?

Meer informatie?

Heeft u vragen of ideeën, mail dan naar:
 Projecthulp China

 

Deze activiteit wordt georganiseerd door de Rehoboth basisschool uit Urk en WereldKinderen Projecthulp China.

Leden:

Marc en Jane Achterkamp

Sjaak en Anita Kleintjens